~ Tåg, Bussar, Stress och Sjungande Musketörer.

I slutet av sommaren 2011 beslutade jag att jag skulle köpa musikalbiljetter och ge en till Emman i födelsedagspresent. Så det blev. I oktober fick hon en biljett till De Tre Musketörerna på Stockholm Stadsteater den 16e juni 2012. Kuult :D Soom jag längtade.


Mao, och nu plötsligt var dagen här. Planen var att vi skulle åka Stockholmåt med tåg i god tid innan föreställningen så att vi skulle hinna äta kinesmat och äventyra en smula. Men nej nej. När vi placerat oss på tåget får vi den otrevliga nyheten att ett godtåg spårat ur och att vårat lok måste fara iväg och hjälpa till. Vi blir tillsagda att sitta kvar på tåget tills loket återvänder. En stund senare får vi veta att vi tyvärr måste åka buss istället så alla kliver av tåget. Men ja, vi fick i alla fall sitta på ett tåg en stund.


Bredvid oss på tåget sitter en stackare som inte talar svenska. Eftersom att tant tågkonduktör endast gav information på svenska förstod han ingenting. Vi fick översätta och han bestämde att han skulle följa oss då han liksom vi skulle till Stockholm. En timma efter att tåget skulle ha gått kommer bussen. Wooh! Klockan är nu närmare halv fem (vi borde ha varit framme i Stockholm) och musikalen börjar sju. 
När vi kliver på bussen råkar vi höra att resan ska ta två timmar. Oj oj. Det blir knapert med tid och vi är båda riktigt hungriga. Men men, inte mycket att göra, vi får hoppas att vi hinner köpa en cheeseburgare på väg till teatern.
Busschauffören tar oss förbi Södertälje och ska sedan en sväng till Flemingsberg innan slutstation. Men apapung! Han kör fel och hamnar på en smal liten 30väg mitt ute i skogen. Först då reagerar folk och situationen går att lösa. Klockan är tio i sex när vi är framme i Flemingsberg och mitt hopp om att hinna äta har nästan försvunnit helt. 
Men hör och häpna, tjugo över sex är vi faktiskt framme, vi hinner springa in på McDonalds och köpa cheeseburgare att äta på vägen till teatern. Smått stressade och fnittriga är vi äntligen framme vid kvart i sju och får relativt snart komma in och sätta oss.


Föreställningen var minst sagt förtjusande. SÅ himla bra! Wow. Tyvärr hann vi inte applådera sönder ty bussen hem gick kvart i elva och musikalen var slut fem i halv elva. Så vi språngade ut innan någon annan hann - det gick väl eftersom att det blev stående ovationer på en gång. SÅ HIMLA BRA! 
Vi hann i alla fall med bussen hem och allt blev väl till slut. 

Jag undrar bara hur det gick för den engelsktalande mannen från tåget. Vi döpte honom till Paul Volchock. Han hade ett plan han skulle med. Jag undrar om han hann. 

Det är också ganska underligt att man kan vara så otroligt trött som jag var när jag kom hem efter att bara ha suttit en hel eftermiddag. Nästan två timmar på bussen, tre och en halv timma på musikalen och sedan en och en halv timma buss igen. Det är inte klokt att det kan vara så uttröttande. 

Det blev en väldigt kul dag trots alla motgångar, mycket tack vara det förtjusande sällskapet ^^ 
Iiiiiih! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0